CD Luisterboeken
Balance & Harmony
Aanbieding

Alle bestellingen met gratis verzending!

 
De beste remedie tegen een te hoge bloeddruk is verandering van levensstijl. Maar met Yoga kunnen de negatieve bloeddrukresultaten van een tot dan toe niet zo gezonde manier van leven heel goed worden bestreden. De ademhalings- en ontspanningsoefeningen in combinatie met diverse Yoga-houdingen vormen de kern van het programma dat - mits dagelijks uitgevoerd - tot een aanmerkelijke verlaging van de bloeddruk zal leiden. 
 
Bloeddruk is de kracht waarmee het bloed tegen de wand van de bloedvaten drukt. Wanneer het hart samentrekt wordt er veel bloed door de slagaders gepompt. De druk op de vaatwanden wordt daardoor hoger. Dit wordt de bovendruk genoemd. Na de ontspanning van het hart wordt de druk op de vaatwanden minder en ontstaat de zogenaamde onderdruk. Bloeddruk wordt in deze twee waarden gemeten: Bovendruk en onderdruk. 
 
Wie een te hoge bloeddruk heeft merkt daar weinig of niets van, omdat ze geen lichamelijke klachten veroorzaakt. Te hoge bloeddruk is geen ziekte. De vergrote spanning die een te hoge bloeddruk veroorzaakt kan de vaatwanden beschadigen. Vetten en cholesterol nestelen zich daar dan gemakkelijker, waardoor de vaten langzaam dichtslibben. Dat kan leiden tot een hartinfarct of een beroerte en tot beschadiging van ogen en nieren. 
 
Hoge bloeddruk ontstaat vaak wanneer het autonoom stelsel van het lichaam uit balans is geraakt, bijvoorbeeld in lange periodes van stress. Slechte eet- en leefgewoonten vormen evenzeer een oorzaak: Roken, overmatig gebruik van alcohol, veel vet en zout voedsel, overgewicht, het gebruik van sommige medicijnen - met name pijnstillers - en te weinig lichaamsbeweging. 
 
TRACKLIST
1. Ruimte In Jezelf
2. De Helende Mantra 'Aum'
3. De Adem Zoeken En Beleven
4. Combinatie Cobra's En Torsie
5. De Kameel
6. Dynamische Yoga-Houdingen Voor De Bloeddruk
7. Luisteroefening Voor De Bloeddruk
8. Dorische Tempelmuziek Voor Het Verlagen Van De Bloeddruk (Gitaar)

Teksten geschreven en gesproken door Fred van Beek.
Muziek door Johan Onvlee.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 15,95 € 9,95
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

1 werkdag

Winkelwagen
Bestsellers
1.  Yoga voor kinderen
2.  50+ en topfit met Y..
3.  Handmassage voor ee..
4.  Een goede nachtrust..
5.  Ademtherapie voor k..
Powered by CCV Shop webwinkel